Görbe Alex gondolatai

2016. Január 23. - Szo  - 10:17

Tisztelt Rieth Úr!

Nem szokványos utat követve írok Önnek egy szelíd levelet, amelynek célja a tudomány iránti érdeklődés.

Görbe Alex vagyok, a Kandó Kálmán villamosmérnöki karon fogok végezni, körülbelül másfél hét múlva. A végső megmérettetés előtti tanulmányaim vezettek az Ön weboldalára, ahol az elektronika és mikroelektronika, valamint kvantumfizika alapjaival ismerkedhettem meg.

Az érdeklődésem központjában a mikroelektronikában illetve mikroelektronikai eszközök működésében felhasznált alap kvantumösszefüggések állnak. Nem szoktam idegeneknek levelet írni, pláne nem ilyen témájút, de az, hogy nem ismerjük egymást inkább segít bátorságot meríteni. A gondolataimat elveimet nem sokan értékelik, vagy ha igen, akkor negatívan, vagy úgy, oly módon, ahogyan én nem számítok arra. Nem szeretném a tanáraimat ezzel terhelni, kerestem egy független személyt, akit Önben találtam meg véletlenül (vagy nem).

Ha van egy kis türelme és engedi, hogy megemlítsem amiket gondolok és kérdezni szeretnék, azt így virtuálisan is előre megköszönöm. Ha úgy dönt, hogy inkább nem, kérem nyugodtan törölje a levelet és vegye semmisnek ezt!

Köszönöm a türelmét!

Minden jót kívánok!

Üdvözlettel: G.Alex

2016. Január 23. - Szo 15:41

Kedves Alex,

örömmel tapasztalom, hogy honlapom felkeltette az érdeklődését.

Igazság szerint ez a munkám azzal a szándékkal készül, hogy összegyűjtsem és könnyen, bárhonnan elérhetővé tegyem azt az anyagot, amivel szívesen foglalkozom, amit évek során (cetliken, kitépett újságlapokon, sokszor csak emlékezetben ...) gyűjtögettem, olvasgattam.

Terveim szerint a gyűjtögetési, rendszerezési, kiegészítési munkafázis után -- ha a Jóisten megengedi -- egy szintetizáló munkaperiódusba fogok majd, ami tulajdonképpen a világképem körülírása (vázlata, sejtetése...) lesz. Így kerülnek a jelenlegi gyűjteménybe komoly képletek, olykor tudományos eszmefuttatások, gyakran igen extrém gondolatok (ezoterika, nehezen elfogadható elméletek, stb.), hogy a feldolgozás során ne kelljen keresgélni, könnyen (???!!!) megtalálhatók legyenek.

Szívesen segítek -- amennyiben erre képességeim megfelelőek. Ha úgy érzi írjon, várom levelét.

Szeretettel: Rieth József

2016. Január 26. - K 9:11

Tisztelt Rieth Úr!

A tanulási szakaszban általában több olyan ötlet is eszembe jut amit már valaki vagy kitalált, vagy egyszerűen csak őrültség. Nem minden esetben érdemes ezt a tanáraimnak firtatni, vannak ugyanis olyanok, akik nem hajlanak az efféle gondolatmenetekre. De kitudja, hogy kinek mit lehet említeni valójában.

Úgy gondoltam, miközben az alagút effektust tanulmányoztam, melynek alapja, ha a részecskét hullámként kezeljük, a hullám mentén annak bármely pontján, van véges valószínűsége annak, hogy az a részecske megjelenik, így akár áthatol olyan potenciálgátakon is, amelyet nem tud átlépni, ha kisebb annál az energiája. Na, tehát eszembe jutott, hogy mi történik a hullámmal a potenciálgát belsejében, azokban az energiaszinteken? Miért megy át, és miért jelenik meg a túloldalon ott, ahol elméletileg nem kéne.

Egyébként ez egy marha jó dolog, mert kihasználva sok alkalmazáshoz hozzájutottunk. De ennek a kérdésnek a létrejötte egy gondolatmenet volt az oka, mely szerint:

Mi van akkor, ha más civilizációk sokkal előrébb tartanak, mint mi és úgy gondolják, hogy mi, akik felfedeztük az alagúteffektust, ügyesek vagyunk, de ők ezt már régóta tudják és azt is tudják, hogy pontosan mi történik a részecskével, melyik pillanatban. Na és ezt ők irányítani is tudják. Ergo tehát, mi szórakozunk itt az elektronokkal, néha megmagyarázhatatlan dolgokat művel, mások pedig már talán nem is elektronokkal, hanem azok alkotóelemeivel a húrokkal játszadoznak.

Szerintem az emberiség a tudomány terén valami egyszerű mellett elsiklik, vagy valami nagyon benéz. Vagy valakik nem akarják, hogy tudjunk.

A jövő előttünk van, csak nem látjuk. Túl lassan fejlődik ez az egész. Lehet azért mondok ilyeneket, mert még keveset tudok erről, nem tudom. Viszont az alagúteffektus az egyik legérdekesebb téma a számomra.

Köszönöm a türelmét, hogy végig olvasta. Várom szíves válaszát és véleményét (amennyiben nem irkáltam túl sok elvetemült dolgot).

Tisztelettel: G. Alex

--------------------------------------

Facebook: https://www.facebook.com/alex.gorbe 

Dolgozik: Prolux Világítástechnikai Kft.

Tanulmányai: Óbudai Egyetem - Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar tanulója -

                    Liska József Erősáramú Szakközépiskola (Rendszer Informatika) és Liska József Erősáramú Szakközépiskola egykori tanulója

Sületett: Jászberény: 1991. szeptember 26.