Rieth József: Útiemlékek

Guarda

Tartalomjegyzékhez - Utazások - Magyar utak - Külföldiek - Elmaradt utak - Időrendben - Útikereső     

2001. június 24-július 1. között egy Lourdes-Fatimai zarándokúton vettünk részt. Az útbaeső igen sok város közül néhányat meglátogatni is célunk volt . (Franciaországban: Avignon, Biarritz, Lourdes; Olaszországban: Padua; Portugáliában: Coimbra, Fatima; Spanyolországban: Avilla, Barcelona, Madrid, Montserrat, Salamanca, San Sebastian,)  Fatimából tovább utazva rövid időre megálltunk Coimbra városkában, majd Guardaban.

A Guarda kerület Portugália középső, keleti részén, Centro régióban található. Délről Castelo Branco, nyugatról Coimbra és Viseu, északról Braganca kerület, kelet felől pedig Kasztília és León valamint kis részt Extremadura (mindkettő Spanyolország) határolja.

GUARDA volt következő állomásunk. Portugália legmagasabban fekvő városa, a környező vidék központja. Száraz, kellemesen hűvös település. A városkapu és a városfal részben még ma is látható. A város legjelentősebb műemléke a katedrális, melynek építését 1390-ben kezdték el, de befejezni csak kétszáz év múlva tudták. A gráníttalpon álló gótikus épület (hiányzó csúcstornya ellenére) rideg hangulatot áraszt.

Avilla volt a következő úticélpontunk.

Tartalomjegyzékhez - Utazások - Magyar utak - Külföldiek - Elmaradt utak - Időrendben - Útikereső     

-------------------------

https://hu.wikipedia.org/wiki/Guarda